Sleva 5 % na veškerý sortiment do 31.5.2024 při zadání kódu SLEVA5 v nákupním košíku.

Melasa

49 Kč 253 Kč od 49 Kč 49 Kč / 1 l 42,17 Kč / 1 l
Objednáno Skladem (1 ks) Zvolte variantu
Obsah
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Zchutňovadlo krmné dávky

Detailní informace

Garance
Garance kvality
Prodáváme pouze ověřené produkty, které dáváme i svým zvířatům
Dárek zdarma
Dárek zdarma
Ke každé objednávce malá pozornost
Rozvozy
Rádi Vám krmivo přivezeme přímo do stáje nebo domů

Detailní popis produktu

Melasa pro koně je tekutina, sirupovité konzistence, temně hnědé, až černé barvy s měrnou hmotností 1,20 kg / 1 litr.
Obsahuje 42 % cukru, který není schopen pro velký obsah příměsí vykrystalizovat a vytěžit jej do podoby cukru. Jde o neředěný produkt vznikající při výrobě cukru z cukrové řepy. 
Melasa má velmi výraznou, charakteristickou sladkou chuť a vůni po karamelizovaném cukru.

Melasa pro koně je mírně hustější surovina ředitelná vodou, vyššího ztekucení dosáhnete nejen ředěním vodou, ale i zahřátím na cca 30 - 40 °C.  Melasa je výborná energetická složka krmiva a zároveň i ochucovadlo. Používá se především u špatně krmitelných koní, podviživených, nemocných a starých, dále u koní v zátěži, nebo v zimním období, atd. 

Dávkování:
individuální,
 dle zátěže koně a jeho zdravotního stavu. Přidává se do vody či krmiva, dle vašich zkušeností, nebo doporučení veterináře. Obvykle 2 - 3 % z objemu krmné dávky, nebo 0,3 - 0,6 l/kus/den. Tažní koně při těžké práci 0,6 kg melasy/den.

Nutriční hodnoty na 100g:

vápník 205 mg
fosfor 30 mg
železo 4,7 mg
hořčík 249 mg
mangan 0,98 mg
sodík 114 mg
zinek 235 mg
měď a chrom

vitamíny - B1 - 1,4 mg, B2, B6 - 0,7 mg, kyselinu pantotenovou - 5,6 mg a kys. listovou.

Skladování a spotřeba:  
Melasu skladujte v temnu a v chladném prostředí, nejlépe do 15 °C. Menší množství dejte do ledničky. Jako krmivo spotřebujte takto uloženou melasu cca do 3 měsíců od nákupu u nás. Po naředění vodou se rychle kazí, obzvláště v teplém prostředí.
Při dlouhodobém skladování v teple (cca nad 18 - 20 °C) může po delším čase začít kvasit.

 


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: